Normalerweise gruwel ik van puree, maar deze met venkel vond ik écht lekker en het past super bij wild en gevogelte zoals gans.
4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Wachttijd: 20 minuten
Ingrediënten
750 g kruimige aardappels (in grote stukken)
1 venkel
50 ml volle melk
2 eetlepels paneermeel
25 g koude boter (in kleine blokjes)
Bereiden
Aardappels in 20 min. gaarkoken. Venkelgroen van knol snijden en bewaren. Venkel in de lengte doormidden snijden. Venkel in dunne repen snijden en in 10 min. gaarkoken. Aardappels en venkel afgieten. Venkel in keukenmachine of met staafmixer pureren. Melk verwarmen. Aardappels met warme melk tot fijne puree stampen. Venkelpuree door aardappelpuree scheppen en geheel op smaak brengen met zout en peper. Puree in ingevette ovenschaal doen en bovenkant van puree gladstrijken. Tot gebruik afgedekt bewaren.
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Paneermeel over puree strooien en boter erover verdelen. Puree ca. 20 min. in oven verwarmen en goudbruin laten worden. Venkelgroen fijnsnijden en ter garnering over puree strooien.
4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Wachttijd: 20 minuten
Ingrediënten
750 g kruimige aardappels (in grote stukken)
1 venkel
50 ml volle melk
2 eetlepels paneermeel
25 g koude boter (in kleine blokjes)
Bereiden
Aardappels in 20 min. gaarkoken. Venkelgroen van knol snijden en bewaren. Venkel in de lengte doormidden snijden. Venkel in dunne repen snijden en in 10 min. gaarkoken. Aardappels en venkel afgieten. Venkel in keukenmachine of met staafmixer pureren. Melk verwarmen. Aardappels met warme melk tot fijne puree stampen. Venkelpuree door aardappelpuree scheppen en geheel op smaak brengen met zout en peper. Puree in ingevette ovenschaal doen en bovenkant van puree gladstrijken. Tot gebruik afgedekt bewaren.
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Paneermeel over puree strooien en boter erover verdelen. Puree ca. 20 min. in oven verwarmen en goudbruin laten worden. Venkelgroen fijnsnijden en ter garnering over puree strooien.
Reacties
Een reactie posten