Risotto à la mama, mijn lievelings. We aten dit thuis altijd met Spaanse vis, maar het is lekker met alles. Ook bij je ontbijt. Of bij de koffie. Oh, en zonder alcohol, dus ook geschikt voor geheelonthouders en zwangeren!
4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
300 gram rijst
2 uien
1 teen knoflook
1 theelepel gedroogde basilicum
2 eetlepels tomatenpuree
8 dl kippenbouillon
4 eetlepels olie
geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Snipper de uien. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem, voeg de ui en de rijst (ongekookt!) aan toe. Laat dit al roerend fruiten, tot de rijst en ui er glazig uitzien. Voeg dan de gesnipperde knoflook, basilicum en tomatenpuree bij. Schenk beetje bij beetje de bouillon erdoor. Roer goed door en doe de deksel op de pan. Laat de risotto in ongeveer 20-25 minuten gaar worden. Strooi op het laatst de kaas erover.
4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
300 gram rijst
2 uien
1 teen knoflook
1 theelepel gedroogde basilicum
2 eetlepels tomatenpuree
8 dl kippenbouillon
4 eetlepels olie
geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Snipper de uien. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem, voeg de ui en de rijst (ongekookt!) aan toe. Laat dit al roerend fruiten, tot de rijst en ui er glazig uitzien. Voeg dan de gesnipperde knoflook, basilicum en tomatenpuree bij. Schenk beetje bij beetje de bouillon erdoor. Roer goed door en doe de deksel op de pan. Laat de risotto in ongeveer 20-25 minuten gaar worden. Strooi op het laatst de kaas erover.
Reacties
Een reactie posten