Doorgaan naar hoofdcontent

Quiche met paddenstoelen, boerenkool en pancetta

 Omdat altijd maar boerenkoolstamppot ook zo saai is... Of ehhh omdat je nooit genoeg quiche kunt eten. Of gewoon omdat boerenkool veel veelzijdiger is dan je moeder altijd dacht.


3-4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 35-40 minuten


Ingrediënten

1 rol quichedeeg uit de koeling
25 g ongezouten roomboter
8 g verse salie
4 middelgrote eieren
1 rode ui
2 tenen knoflook
400 g gemengde paddenstoelen
100 g pancetta blokjes
150 g gesneden boerenkool
100 g Zwitserse Gruyère
125 ml verse slagroom
¼ tl tijm
¼ tl oregano
zout en peper naar smaak


Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Scheur de grote paddenstoelen in stukken en halveer de kastanjechampignons. Snijd de salieblaadjes fijn. 

Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, paddenstoelen, salie, tijm en oregano toe en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta  5 min. op middelhoog vuur. Voeg de boerenkool toe en bak 3 min.

Rasp de gruyère. Klop de eieren los en meng met de gruyère, slagroom en peper. Bekleed de quichevorm voorzichtig met het deeg. Prik er met een vork gaatjes in.
 
Verdeel de boerenkool met de pancetta en de paddenstoelen over de quichevorm en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 35 min. in de oven goudbruin en gaar. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cashew-kokosrijst met met gember-pindasaus

Ik zag een foto van dit gerecht en ik MOEST het wel proberen. Het ziet er zo onwijs lekker uit. 8 personen Bereidingstijd: 35 minuten Ingrediënten 1,5 kopje jasmijnrijst 1 blikje kokosmelk 1 teen knoflook 1 theelepel zout 2 red bell pepers, fijngehakt 1 rode kool, fijngesneden 1,5 kopje geraspte wortel 1 kleine rode ui, gesnipperd 1 kopje koriander, fijngehakt een kopje lenteuitjes, in dunne ringetjes 1 kopje gehakte cashewnoten 4 eetlepels pindakaas zonder stukjes 2 eetlepels honing 3 theelepels gember, fijngehakt 2 eetlepels rijstazijn 2 theelepels sesamolie 1 limoen Bereiden Doe de rijst in een ruime pan met de kokosmelk en een kopje water. Voeg de knoflook en het zout toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 30 minuten pruttelen. Verwarm de pindakaas en de honing totdat de pindakaas dun wordt. Voeg de gember, rijstazijn en sesamolie toe. Eventueel water toevoegen als het te dik blijft.  Roer de rijst om en voeg de gehakte groenten, kruiden en cashe...

Pindasaus

Bereidingstijd 20 minuten Ingrediënten 2 eetlepels zonnebloemolie (of 50 gram boter) 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook 1 pot pindakaas trassi, naar smaak sambal, naar smaak (badjak is het lekkerst, oelek kan ook) 3 kopjes water half kopje ketjap manis Bereiden Bak in de olie (of 50 gram boter) de uien, knoflook, trassi en sambal. Voeg vervolgens 3 kopjes water toe met en half kopje ketjap Als alles kookt, ongeveer 4 eetlepels pindakaas erbij. Het vuur laag zetten, de rest van de pindakaas toevoegen en alles al roerende aan de kook brengen. Niet door laten koken.

Sambal

Sambal uit de supermarkt? 9 van de 10 keer te zout, niet heet genoeg of, in Duitsland, te duur en te weinig. En als je eenmaal gewend bent aan zelfgemaakte sambal, wil je eigenlijk niet anders meer. Bedankt mam, ik ben een verwend nest en een sambalsnob. Voor een weeshuis Bereidingstijd: 1 uur Wachttijd: 4 uur (wel blijven roeren!) Ingrediënten 500 gram sambal oelek 1 teen knoflook 1 theelepel trassi 1 kg uien 250 gram bruine suiker 150 ml ketjap manis 1 citroen 2 volle theelepels seréh (poeder) 1 mespunt ketumbar 1 mespunt laos 5 kleine djerukpurut bladeren (of 3-4 grote) 1-2 salamblaadjes slaolie Bereiden Verhit 3 eetlepels slaolie in de wok. Wrijf de trassi fijn in de pan, voeg de fijngesneden knoflook toe. Laat dit even doorbakken en voeg dan de fijngesneden uien, laos en ketumbar toe. Bak dit geheel door tot de uien bijna gaar zijn en voeg dan de sambal oelek toe. Goed door laten pruttelen. Dan de bruine suiker, de citroen (in grote stukken met schil), seré...