Omdat altijd maar boerenkoolstamppot ook zo saai is... Of ehhh omdat je nooit genoeg quiche kunt eten. Of gewoon omdat boerenkool veel veelzijdiger is dan je moeder altijd dacht.
3-4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 35-40 minuten
Ingrediënten
1 rol quichedeeg uit de koeling
25 g ongezouten roomboter
8 g verse salie
4 middelgrote eieren
1 rode ui
2 tenen knoflook
400 g gemengde paddenstoelen
100 g pancetta blokjes
150 g gesneden boerenkool
100 g Zwitserse Gruyère
125 ml verse slagroom
¼ tl tijm
¼ tl oregano
zout en peper naar smaak
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Scheur de grote paddenstoelen in stukken en halveer de kastanjechampignons. Snijd de salieblaadjes fijn.
Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, paddenstoelen, salie, tijm en oregano toe en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de boerenkool toe en bak 3 min.
Rasp de gruyère. Klop de eieren los en meng met de gruyère, slagroom en peper. Bekleed de quichevorm voorzichtig met het deeg. Prik er met een vork gaatjes in.
Verdeel de boerenkool met de pancetta en de paddenstoelen over de quichevorm en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 35 min. in de oven goudbruin en gaar.
Reacties
Een reactie posten