3 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
600 gram zoete aardappel
200 gram gedroogde rode linzen
1 blik tomaten blokjes (400 gram)
2 groentebouillonblokjes
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 theelepel paprikapoeder
peper
olijfolie
Bereiden
De zoete aardappelen schillen en in blokjes snijden. De ui snipperen en de knoflook klein snijden.
Doe een scheut olijfolie in de soeppan en fruit de knoflook en de ui. Voeg dan de aardappelblokjes, 1 theelepel paprikapoeder en een beetje peper toe en meng dit door elkaar.
Doe dan de tomatenblokjes, 1 liter water, 2 groente bouillonblokjes en de linzen erbij en roer dit door elkaar. Breng aan de kook en laat dit ongeveer 25 minuten zachtjes koken. Wel af en toe doorroeren. Daarna pan van het vuur nemen en alles door elkaar pureren.
Lekker met een stokbroodje met smeer!
Reacties
Een reactie posten