Een recept van de parttime chef, dat ik toevallig tegenkwam op Instagram. Echt. Heel. Lekker. En het ziet er ook nog eens feestelijk uit! Jammer dat we weer zo lang op asperges moeten wachten...
2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
150 gram risotto rijst
1 pak groene asperges
6 plakjes serranoham
20 gram roomboter
1 ui
2 kippenbouillonblokjes
200 gram doperwten
40 gram parmezaanse kaas
truffel olie en/of truffeltapenade
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Zet 1,5 liter water op en voeg daar de bouillon blokjes aan toe. Snijd de uiteinden van de asperges af en leg deze in een ovenschaal. Besprenkel ze met truffelolie en wat peper en zout en zet even aan de kant.
Snipper de ui en rasp de parmezaanse kaas. Als je truffeltapenade gebruikt verwarm je nu de roomboter, gebruik je truffelolie dan verwarm je nu de truffel olie. Voeg de ui toe en fruit even aan. Voeg daarna de rijst toe en bak ongeveer 3 minuutjes aan.
Zet de asperges voor 20 minuten in de oven.
Voeg lepel voor lepel bouillon toe aan de rijst en roer goed door. Als het bouillon is opgenomen door de rijst voeg je weer een nieuwe lepel toe. Dit herhaal je tot de rijst zacht is, dit duurt ongeveer 20 minuten maar weet je het beste als je proeft. Aan het einde voeg je de doperwten, kaas en truffeltapenade toe en roer je goed door elkaar.
Serveer op je bord met de ham en de asperges.
Reacties
Een reactie posten