Een keer wat anders dan de geijkte tortilla's of taco's die je niet kunt eten zonder daarna in bad te moeten. Het recept komt van mijn lieftallige schoonzusje.
4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Oventijd: 40 minuten
Ingrediënten
100 gram chorizo (bijvoorbeeld van TrueTapas)
600 gram rundergehakt
1 eetlepel jalapeñopepers
1 eetlepel chilipoeder
1 theelepel djinten (komijnzaad)
halve theelepel oregano
1 blikje tomatenblokjes
1 rode paprika
3 bosuitjes
4 tortilla's
125 ml zure room
2 eetlepels fijngehakte verse koriander
200 gram geraspte belegen kaas
zout, versgemalen peper
Bereiden
Hak de chorizo fijn en bak deze met het gehakt zachtjes in een braadpan uit. Bak dan het gehakt op hoger vuur al omscheppend rul.
Hak de jalapeñopepers fijn. Schep ze met chilipoeder, djinten, oregano en tomaat door het gehakt en laat het geheel 30-40 minuten heel zachtjes sudderen tot er een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Vet een lage taartvorm (27 cm) in.
Bestrijk de tortilla's met zure room en strijk de saus over 3 tortilla's uit. Leg de tortilla's met saus 1 voor 1 op elkaar in de taartvorm en bestrooi elke laag met een kwart van de paprika, bosui en koriander en een beetje kaas. Leg de laatste tortilla met de zure roomkant naar boven op de stapel en strooi de rest van de kaas erover.
Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en gaar.
4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Oventijd: 40 minuten
Ingrediënten
100 gram chorizo (bijvoorbeeld van TrueTapas)
600 gram rundergehakt
1 eetlepel jalapeñopepers
1 eetlepel chilipoeder
1 theelepel djinten (komijnzaad)
halve theelepel oregano
1 blikje tomatenblokjes
1 rode paprika
3 bosuitjes
4 tortilla's
125 ml zure room
2 eetlepels fijngehakte verse koriander
200 gram geraspte belegen kaas
zout, versgemalen peper
Bereiden
Hak de chorizo fijn en bak deze met het gehakt zachtjes in een braadpan uit. Bak dan het gehakt op hoger vuur al omscheppend rul.
Hak de jalapeñopepers fijn. Schep ze met chilipoeder, djinten, oregano en tomaat door het gehakt en laat het geheel 30-40 minuten heel zachtjes sudderen tot er een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Vet een lage taartvorm (27 cm) in.
Bestrijk de tortilla's met zure room en strijk de saus over 3 tortilla's uit. Leg de tortilla's met saus 1 voor 1 op elkaar in de taartvorm en bestrooi elke laag met een kwart van de paprika, bosui en koriander en een beetje kaas. Leg de laatste tortilla met de zure roomkant naar boven op de stapel en strooi de rest van de kaas erover.
Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en gaar.
Reacties
Een reactie posten