Doorgaan naar hoofdcontent

Zuur­kool­scho­tel met rös­t­i­dek­sel

Sauerkraut mal anders. En ook nog lekker. Als je niet van quorn houdt en geen vegetariër bent kun je het natuurlijk ook gewoon met gehakt maken.

4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 40 minuten

Ingrediënten
250 g kastanjechampignons (bakje)
1 ui
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
350 g Quorn fijngehakt (pak à 175 g)
500 g wijnzuurkool
3 el grove mosterd
125 ml zure room
400 g rösti (zak à 600 g, diepvries)

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en de ui 1 min. Bak de champignons 3 min. mee. Schep de Quorn erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. Meng in een kom de mosterd met de zure room, schep de zuurkool erdoor en breng op smaak met peper en zout. Doe het geheel in de ovenschaal. Verdeel eerst het Quornmengsel en vervolgens de rösti erover. Bestrooi met zout en flink wat peper. Bak de zuurkoolschotel in ca. 40 min., tot het aardappeltaartje knapperig en goudbruin is.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cashew-kokosrijst met met gember-pindasaus

Ik zag een foto van dit gerecht en ik MOEST het wel proberen. Het ziet er zo onwijs lekker uit. 8 personen Bereidingstijd: 35 minuten Ingrediënten 1,5 kopje jasmijnrijst 1 blikje kokosmelk 1 teen knoflook 1 theelepel zout 2 red bell pepers, fijngehakt 1 rode kool, fijngesneden 1,5 kopje geraspte wortel 1 kleine rode ui, gesnipperd 1 kopje koriander, fijngehakt een kopje lenteuitjes, in dunne ringetjes 1 kopje gehakte cashewnoten 4 eetlepels pindakaas zonder stukjes 2 eetlepels honing 3 theelepels gember, fijngehakt 2 eetlepels rijstazijn 2 theelepels sesamolie 1 limoen Bereiden Doe de rijst in een ruime pan met de kokosmelk en een kopje water. Voeg de knoflook en het zout toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 30 minuten pruttelen. Verwarm de pindakaas en de honing totdat de pindakaas dun wordt. Voeg de gember, rijstazijn en sesamolie toe. Eventueel water toevoegen als het te dik blijft.  Roer de rijst om en voeg de gehakte groenten, kruiden en cashe...

Pindasaus

Bereidingstijd 20 minuten Ingrediënten 2 eetlepels zonnebloemolie (of 50 gram boter) 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook 1 pot pindakaas trassi, naar smaak sambal, naar smaak (badjak is het lekkerst, oelek kan ook) 3 kopjes water half kopje ketjap manis Bereiden Bak in de olie (of 50 gram boter) de uien, knoflook, trassi en sambal. Voeg vervolgens 3 kopjes water toe met en half kopje ketjap Als alles kookt, ongeveer 4 eetlepels pindakaas erbij. Het vuur laag zetten, de rest van de pindakaas toevoegen en alles al roerende aan de kook brengen. Niet door laten koken.

Sambal

Sambal uit de supermarkt? 9 van de 10 keer te zout, niet heet genoeg of, in Duitsland, te duur en te weinig. En als je eenmaal gewend bent aan zelfgemaakte sambal, wil je eigenlijk niet anders meer. Bedankt mam, ik ben een verwend nest en een sambalsnob. Voor een weeshuis Bereidingstijd: 1 uur Wachttijd: 4 uur (wel blijven roeren!) Ingrediënten 500 gram sambal oelek 1 teen knoflook 1 theelepel trassi 1 kg uien 250 gram bruine suiker 150 ml ketjap manis 1 citroen 2 volle theelepels seréh (poeder) 1 mespunt ketumbar 1 mespunt laos 5 kleine djerukpurut bladeren (of 3-4 grote) 1-2 salamblaadjes slaolie Bereiden Verhit 3 eetlepels slaolie in de wok. Wrijf de trassi fijn in de pan, voeg de fijngesneden knoflook toe. Laat dit even doorbakken en voeg dan de fijngesneden uien, laos en ketumbar toe. Bak dit geheel door tot de uien bijna gaar zijn en voeg dan de sambal oelek toe. Goed door laten pruttelen. Dan de bruine suiker, de citroen (in grote stukken met schil), seré...