Met Sinterklaas kreeg ik van die schattige cocottes waarvan je dan vervolgens niet weet wat je ermee moet. Een beetje speuren leverde dit recept uit de Allerhande op. Het is geen eenvoudig recept, maar op een zaterdag- of zondagmiddag een beetje prutsen in de keuken, ik hou ervan.
4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Wachttijd: 8 minuten
Ingrediënten
½ donkerbruin brood
½ bakje verse peterselie
½ bakje verse bieslook
1 zak spinazie (300 g)
1 bakje amandelschaafsel (55 g)
4 stronken witlof (in de lengte gehalveerd)
2 el olijfolie
50 g rietsuiker (zak 500 g)
50 g boter
½ knolselderij (in reepjes van 2 mm)
2 tl gedroogde tijm
300 g roquefort (blauwaderkaas)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verkruimel het binnenste uit het brood grof. Rooster de kruimels op de bakplaat in de oven (terwijl die aan het voorverwarmen is) in ca. 6 min. knapperig. Laat afkoelen. Maal in de keukenmachine met de peterselie, bieslook en 50 g spinazie. Voeg de amandel toe.
Verwijder de harde kern van het witlof. Verhit de olie in een hapjespan en bak het witlof 2 min. Voeg de suiker en de helft van de boter toe en bak afgedekt 6 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Doe in de ovenschaaltjes.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de knolselderij en tijm 12 min. op laag vuur. Voeg de rest van de spinazie toe en laat op hoog vuur slinken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over het witlof. Verdeel eerst de roquefort en dan het broodkruim erover en laat in ca. 8 min. in de oven goudbruin worden.
4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Wachttijd: 8 minuten
Ingrediënten
½ donkerbruin brood
½ bakje verse peterselie
½ bakje verse bieslook
1 zak spinazie (300 g)
1 bakje amandelschaafsel (55 g)
4 stronken witlof (in de lengte gehalveerd)
2 el olijfolie
50 g rietsuiker (zak 500 g)
50 g boter
½ knolselderij (in reepjes van 2 mm)
2 tl gedroogde tijm
300 g roquefort (blauwaderkaas)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verkruimel het binnenste uit het brood grof. Rooster de kruimels op de bakplaat in de oven (terwijl die aan het voorverwarmen is) in ca. 6 min. knapperig. Laat afkoelen. Maal in de keukenmachine met de peterselie, bieslook en 50 g spinazie. Voeg de amandel toe.
Verwijder de harde kern van het witlof. Verhit de olie in een hapjespan en bak het witlof 2 min. Voeg de suiker en de helft van de boter toe en bak afgedekt 6 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Doe in de ovenschaaltjes.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de knolselderij en tijm 12 min. op laag vuur. Voeg de rest van de spinazie toe en laat op hoog vuur slinken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over het witlof. Verdeel eerst de roquefort en dan het broodkruim erover en laat in ca. 8 min. in de oven goudbruin worden.
Reacties
Een reactie posten