Doorgaan naar hoofdcontent

Lasagne met tonijn

Lasagne kan ik elke dag eten, maar dat had ik al eens gezegd. Deze variant is voor de verandering met tonijn. Daar ik béchamelsaus goor vind, en uit een pakje al helemaal, heb ik deze weggelaten maar in het originele recept van de Allerhande zat dat er wel bij. Zelf weten, ik vind het smerig.

4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 30 minuten

Ingrediënten
2 courgettes (ca. 600 g)
2 blikjes tonijn in olie (a 185 g)
3 eetlepels olijfolie
1 pot sugo traditionele (pastasaus, 470 g)
200 g lasagnebladen (pak a 150 g)
1 zakje gemalen belegen kaas (150 g)

Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Courgettes wassen en in plakjes snijden. Tonijn laten uitlekken. Olie verhitten in braadpan en courgette in ca. 4 minuten bakken. Tonijn en sugo toevoegen en ca. 2 minuten meeverwarmen. Laagje sugo in ovenschaal gieten en dan een laag lasagnebladen. Herhalen tot saus op of schaal vol. Bestrooien met kaas. In midden van oven lasagne in ca. 30 minuten gaar en lichtbruin laten worden. Eventueel tussentijds afdekken met aluminiumfolie als bovenkant te bruin wordt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cashew-kokosrijst met met gember-pindasaus

Ik zag een foto van dit gerecht en ik MOEST het wel proberen. Het ziet er zo onwijs lekker uit. 8 personen Bereidingstijd: 35 minuten Ingrediënten 1,5 kopje jasmijnrijst 1 blikje kokosmelk 1 teen knoflook 1 theelepel zout 2 red bell pepers, fijngehakt 1 rode kool, fijngesneden 1,5 kopje geraspte wortel 1 kleine rode ui, gesnipperd 1 kopje koriander, fijngehakt een kopje lenteuitjes, in dunne ringetjes 1 kopje gehakte cashewnoten 4 eetlepels pindakaas zonder stukjes 2 eetlepels honing 3 theelepels gember, fijngehakt 2 eetlepels rijstazijn 2 theelepels sesamolie 1 limoen Bereiden Doe de rijst in een ruime pan met de kokosmelk en een kopje water. Voeg de knoflook en het zout toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 30 minuten pruttelen. Verwarm de pindakaas en de honing totdat de pindakaas dun wordt. Voeg de gember, rijstazijn en sesamolie toe. Eventueel water toevoegen als het te dik blijft.  Roer de rijst om en voeg de gehakte groenten, kruiden en cashe...

Pindasaus

Bereidingstijd 20 minuten Ingrediënten 2 eetlepels zonnebloemolie (of 50 gram boter) 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook 1 pot pindakaas trassi, naar smaak sambal, naar smaak (badjak is het lekkerst, oelek kan ook) 3 kopjes water half kopje ketjap manis Bereiden Bak in de olie (of 50 gram boter) de uien, knoflook, trassi en sambal. Voeg vervolgens 3 kopjes water toe met en half kopje ketjap Als alles kookt, ongeveer 4 eetlepels pindakaas erbij. Het vuur laag zetten, de rest van de pindakaas toevoegen en alles al roerende aan de kook brengen. Niet door laten koken.

Sambal

Sambal uit de supermarkt? 9 van de 10 keer te zout, niet heet genoeg of, in Duitsland, te duur en te weinig. En als je eenmaal gewend bent aan zelfgemaakte sambal, wil je eigenlijk niet anders meer. Bedankt mam, ik ben een verwend nest en een sambalsnob. Voor een weeshuis Bereidingstijd: 1 uur Wachttijd: 4 uur (wel blijven roeren!) Ingrediënten 500 gram sambal oelek 1 teen knoflook 1 theelepel trassi 1 kg uien 250 gram bruine suiker 150 ml ketjap manis 1 citroen 2 volle theelepels seréh (poeder) 1 mespunt ketumbar 1 mespunt laos 5 kleine djerukpurut bladeren (of 3-4 grote) 1-2 salamblaadjes slaolie Bereiden Verhit 3 eetlepels slaolie in de wok. Wrijf de trassi fijn in de pan, voeg de fijngesneden knoflook toe. Laat dit even doorbakken en voeg dan de fijngesneden uien, laos en ketumbar toe. Bak dit geheel door tot de uien bijna gaar zijn en voeg dan de sambal oelek toe. Goed door laten pruttelen. Dan de bruine suiker, de citroen (in grote stukken met schil), seré...