Lasagne kan ik elke dag eten, maar dat had ik al eens gezegd. Deze variant is voor de verandering met tonijn. Daar ik béchamelsaus goor vind, en uit een pakje al helemaal, heb ik deze weggelaten maar in het originele recept van de Allerhande zat dat er wel bij. Zelf weten, ik vind het smerig.
4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Ingrediënten
2 courgettes (ca. 600 g)
2 blikjes tonijn in olie (a 185 g)
3 eetlepels olijfolie
1 pot sugo traditionele (pastasaus, 470 g)
200 g lasagnebladen (pak a 150 g)
1 zakje gemalen belegen kaas (150 g)
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Courgettes wassen en in plakjes snijden. Tonijn laten uitlekken. Olie verhitten in braadpan en courgette in ca. 4 minuten bakken. Tonijn en sugo toevoegen en ca. 2 minuten meeverwarmen. Laagje sugo in ovenschaal gieten en dan een laag lasagnebladen. Herhalen tot saus op of schaal vol. Bestrooien met kaas. In midden van oven lasagne in ca. 30 minuten gaar en lichtbruin laten worden. Eventueel tussentijds afdekken met aluminiumfolie als bovenkant te bruin wordt.
4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Ingrediënten
2 courgettes (ca. 600 g)
2 blikjes tonijn in olie (a 185 g)
3 eetlepels olijfolie
1 pot sugo traditionele (pastasaus, 470 g)
200 g lasagnebladen (pak a 150 g)
1 zakje gemalen belegen kaas (150 g)
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Courgettes wassen en in plakjes snijden. Tonijn laten uitlekken. Olie verhitten in braadpan en courgette in ca. 4 minuten bakken. Tonijn en sugo toevoegen en ca. 2 minuten meeverwarmen. Laagje sugo in ovenschaal gieten en dan een laag lasagnebladen. Herhalen tot saus op of schaal vol. Bestrooien met kaas. In midden van oven lasagne in ca. 30 minuten gaar en lichtbruin laten worden. Eventueel tussentijds afdekken met aluminiumfolie als bovenkant te bruin wordt.
Reacties
Een reactie posten