Een superlekker en fris nagerecht. Ik moet alleen nog een snelle manier vinden om de sinaasappels te fileren, wat een rotklus.
4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Ingrediënten
4 sinaasappels
2 eetlepels suiker
2 mandarijnen (bijv. clementines)
150 g Griekse yoghurt
1 eetlepel poedersuiker
50 g pure chocolade
Bereiden
Van sinaasappels 2 exemplaren met scherp mesje dik schillen, zodat alle witte schilletjes verwijderd zijn. Partjes sinaasappel tussen vliesjes uitsnijden en sap dat daarbij vrijkomt opvangen. Andere 2 sinaasappels uitpersen. In steelpan alle sinaasappelsap met suiker aan de kook brengen en sap in 10 min. tot helft laten inkoken. Mandarijnen pellen en partjes loshalen. Sinaasappel- en mandarijnenpartjes in sinaasappelvocht leggen en 1 min. op laag vuur verwarmen. Pan van vuur nemen en fruit in vocht laten afkoelen. Yoghurt losroeren met poedersuiker. Chocolade fijnhakken en door yoghurt mengen. Yoghurt eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Fruit met siroop over vier schaaltjes verdelen en yoghurt erop scheppen.
Niet te versmaden met een scheutje sinaasappellikeur, maar dan niet meer geschikt voor kinderen, zwangeren, geheelonthouders en ex-alcoholisten.
4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Ingrediënten
4 sinaasappels
2 eetlepels suiker
2 mandarijnen (bijv. clementines)
150 g Griekse yoghurt
1 eetlepel poedersuiker
50 g pure chocolade
Bereiden
Van sinaasappels 2 exemplaren met scherp mesje dik schillen, zodat alle witte schilletjes verwijderd zijn. Partjes sinaasappel tussen vliesjes uitsnijden en sap dat daarbij vrijkomt opvangen. Andere 2 sinaasappels uitpersen. In steelpan alle sinaasappelsap met suiker aan de kook brengen en sap in 10 min. tot helft laten inkoken. Mandarijnen pellen en partjes loshalen. Sinaasappel- en mandarijnenpartjes in sinaasappelvocht leggen en 1 min. op laag vuur verwarmen. Pan van vuur nemen en fruit in vocht laten afkoelen. Yoghurt losroeren met poedersuiker. Chocolade fijnhakken en door yoghurt mengen. Yoghurt eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Fruit met siroop over vier schaaltjes verdelen en yoghurt erop scheppen.
Niet te versmaden met een scheutje sinaasappellikeur, maar dan niet meer geschikt voor kinderen, zwangeren, geheelonthouders en ex-alcoholisten.
Reacties
Een reactie posten