Dit jaar waren wij aan de beurt voor het voorgerecht bij het kerstdiner. Mijn Spaanse vriendin had het perfecte recept en vertaalde het voor mij naar het Spuits (Spaans-Duits), en ik vervolgens weer naar het Nederlands voor het Hoofd Inkoop Kerstdiner. Het is een beetje bewerkelijk met al het fijnsnijden, maar als je het
met z'n tweeën doet ben je sneller klaar, en het is nog gezellig ook, in ieder geval tot je schoonvader zich tijdens het messenslijpen een slagaderlijke bloeding bezorgt!
6 personen
Bereidingstijd: 45 minuten zonder keukenmachine, 20 minuten met keukenmachine
Wachttijd: 30 minuten
Ingrediënten
600 gram zalmfilet zonder huid
200 gram gerookte zalm
4 rijpe avocado's
60 gram augurk
60 gram kappertjes
2 uien
2 citroenen
6 el olijfolie
2 tl worcestersaus
2 tl tabasco
2 tl grove mosterd
peterselie of koriander (wat je lekkerder vindt, ik vind het allebei lekker)
zout & peper
Bereiden
Snijd de zalmfilet in kleine blokjes. Hak de gerookte zalm, avocado's, augurken, kappertjes, uien en peterselie/koriander fijn. Meng alles door elkaar in een grote kom en zet minimaal een half uur in de koelkast.
Voor de dressing: meng olijfolie, citroensap, mosterd, worcestersaus, tabasco, zout en peper goed door elkaar. Meng de dressing door het zalmmengsel.
Voor het opdienen: gebruik een kopje of een ringvorm om de tartaar in vorm op een bordje op te dienen. Als je het gerecht als amuse wilt opdienen, kun je ook een borrelglaasje gebruiken!
6 personen
Bereidingstijd: 45 minuten zonder keukenmachine, 20 minuten met keukenmachine
Wachttijd: 30 minuten
Ingrediënten
600 gram zalmfilet zonder huid
200 gram gerookte zalm
4 rijpe avocado's
60 gram augurk
60 gram kappertjes
2 uien
2 citroenen
6 el olijfolie
2 tl worcestersaus
2 tl tabasco
2 tl grove mosterd
peterselie of koriander (wat je lekkerder vindt, ik vind het allebei lekker)
zout & peper
Bereiden
Snijd de zalmfilet in kleine blokjes. Hak de gerookte zalm, avocado's, augurken, kappertjes, uien en peterselie/koriander fijn. Meng alles door elkaar in een grote kom en zet minimaal een half uur in de koelkast.
Voor de dressing: meng olijfolie, citroensap, mosterd, worcestersaus, tabasco, zout en peper goed door elkaar. Meng de dressing door het zalmmengsel.
Voor het opdienen: gebruik een kopje of een ringvorm om de tartaar in vorm op een bordje op te dienen. Als je het gerecht als amuse wilt opdienen, kun je ook een borrelglaasje gebruiken!
Reacties
Een reactie posten