Valt het op dat ik van zalm houd? Een frisse variatie op de altijd-maar-rode lasagne. Met zalm ja.
4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Ingrediënten
2 komkommers
1 flesje kookroom light
1 bakje gerookte zalmsnippers (200 g)
1/2 potje dille (diepvries 50 g)
1/2 pak groene lasagnevellen (voorgekookt à 250 g)
100 g gemalen belegen kaas (zakje à 150 g)
boter of margarine om in te vetten
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Komkommers schillen, halveren en zaad verwijderen. Komkommers in plakjes snijden en bestrooien met zout en peper. Zalmsnippers en dille door helft van kookroom scheppen. Ovenschaal invetten. Laagje van het zalmmengels op bodem schenken, 1/3 deel van komkommer erop scheppen. Afdekken met lasagnebladen. Helft van zalmsaus erop schenken en 1/3 komkommerschijfjes erop leggen. Afdekken met lasagnebladen. Nogmaals herhalen. Kaas erover strooien. Schaal in midden van oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin laten worden.
4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Ingrediënten
2 komkommers
1 flesje kookroom light
1 bakje gerookte zalmsnippers (200 g)
1/2 potje dille (diepvries 50 g)
1/2 pak groene lasagnevellen (voorgekookt à 250 g)
100 g gemalen belegen kaas (zakje à 150 g)
boter of margarine om in te vetten
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Komkommers schillen, halveren en zaad verwijderen. Komkommers in plakjes snijden en bestrooien met zout en peper. Zalmsnippers en dille door helft van kookroom scheppen. Ovenschaal invetten. Laagje van het zalmmengels op bodem schenken, 1/3 deel van komkommer erop scheppen. Afdekken met lasagnebladen. Helft van zalmsaus erop schenken en 1/3 komkommerschijfjes erop leggen. Afdekken met lasagnebladen. Nogmaals herhalen. Kaas erover strooien. Schaal in midden van oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin laten worden.
Reacties
Een reactie posten