Ik struinde mijn pins op Pinterest weer eens af en stuitte op dit recept. Ik kreeg er meteen trek in!
18 stukjes
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 70 minuten
Benodigdheden: Ovenschaal 34x23 cm
Ingrediënten
450 g boter
200 g volkorenmeel
2 bakjes gemalen kokos (à 55 g)
100 g lichte basterdsuiker
1 bakje amandelen (100 g)
5 eieren
200 g kristalsuiker, fijn
2 bakjes aardbeien (à 250 g)
1/2 pot aardbeienjam (à 450 g)
1 bakje pistachenoten (95 g), gehakt
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe 250 g boter, het meel, 1 bakje kokos en de basterdsuiker in de keukenmachine en meng tot een samenhangend deeg. Verdeel over de bodem van de ovenschaal en druk aan. Bak 20 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen.
2. Smelt ondertussen de rest van de boter in een steelpan. Neem van het vuur. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Laat de machine draaien en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Doe de gesmolten boter, kristalsuiker en de rest van het kokos erbij. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer ze in de lengte. Bestrijk de taartbodem met de jam. Leg de aardbeien erop. Verdeel het amandelmengsel erover. Bestrooi met de noten. Bak in de oven in ca. 50 min. goudbruin. Dek af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Serveer lauw of koud.
Recept uit Allerhande 3 2013
18 stukjes
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 70 minuten
Benodigdheden: Ovenschaal 34x23 cm
Ingrediënten
450 g boter
200 g volkorenmeel
2 bakjes gemalen kokos (à 55 g)
100 g lichte basterdsuiker
1 bakje amandelen (100 g)
5 eieren
200 g kristalsuiker, fijn
2 bakjes aardbeien (à 250 g)
1/2 pot aardbeienjam (à 450 g)
1 bakje pistachenoten (95 g), gehakt
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe 250 g boter, het meel, 1 bakje kokos en de basterdsuiker in de keukenmachine en meng tot een samenhangend deeg. Verdeel over de bodem van de ovenschaal en druk aan. Bak 20 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen.
2. Smelt ondertussen de rest van de boter in een steelpan. Neem van het vuur. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Laat de machine draaien en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Doe de gesmolten boter, kristalsuiker en de rest van het kokos erbij. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer ze in de lengte. Bestrijk de taartbodem met de jam. Leg de aardbeien erop. Verdeel het amandelmengsel erover. Bestrooi met de noten. Bak in de oven in ca. 50 min. goudbruin. Dek af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Serveer lauw of koud.
Recept uit Allerhande 3 2013
Reacties
Een reactie posten