Doorgaan naar hoofdcontent

Kokos-aardbeientaart

Ik struinde mijn pins op Pinterest weer eens af en stuitte op dit recept. Ik kreeg er meteen trek in!

18 stukjes
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 70 minuten
Benodigdheden: Ovenschaal 34x23 cm

Ingrediënten
450 g boter
200 g volkorenmeel
2 bakjes gemalen kokos (à 55 g)
100 g lichte basterdsuiker
1 bakje amandelen (100 g)
5 eieren
200 g kristalsuiker, fijn
2 bakjes aardbeien (à 250 g)
1/2 pot aardbeienjam (à 450 g)
1 bakje pistachenoten (95 g), gehakt

Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe 250 g boter, het meel, 1 bakje kokos en de basterdsuiker in de keukenmachine en meng tot een samenhangend deeg. Verdeel over de bodem van de ovenschaal en druk aan. Bak 20 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen.

2. Smelt ondertussen de rest van de boter in een steelpan. Neem van het vuur. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Laat de machine draaien en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Doe de gesmolten boter, kristalsuiker en de rest van het kokos erbij. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer ze in de lengte. Bestrijk de taartbodem met de jam. Leg de aardbeien erop. Verdeel het amandelmengsel erover. Bestrooi met de noten. Bak in de oven in ca. 50 min. goudbruin. Dek af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Serveer lauw of koud.

Recept uit Allerhande 3 2013

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cashew-kokosrijst met met gember-pindasaus

Ik zag een foto van dit gerecht en ik MOEST het wel proberen. Het ziet er zo onwijs lekker uit. 8 personen Bereidingstijd: 35 minuten Ingrediënten 1,5 kopje jasmijnrijst 1 blikje kokosmelk 1 teen knoflook 1 theelepel zout 2 red bell pepers, fijngehakt 1 rode kool, fijngesneden 1,5 kopje geraspte wortel 1 kleine rode ui, gesnipperd 1 kopje koriander, fijngehakt een kopje lenteuitjes, in dunne ringetjes 1 kopje gehakte cashewnoten 4 eetlepels pindakaas zonder stukjes 2 eetlepels honing 3 theelepels gember, fijngehakt 2 eetlepels rijstazijn 2 theelepels sesamolie 1 limoen Bereiden Doe de rijst in een ruime pan met de kokosmelk en een kopje water. Voeg de knoflook en het zout toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 30 minuten pruttelen. Verwarm de pindakaas en de honing totdat de pindakaas dun wordt. Voeg de gember, rijstazijn en sesamolie toe. Eventueel water toevoegen als het te dik blijft.  Roer de rijst om en voeg de gehakte groenten, kruiden en cashe...

Pindasaus

Bereidingstijd 20 minuten Ingrediënten 2 eetlepels zonnebloemolie (of 50 gram boter) 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook 1 pot pindakaas trassi, naar smaak sambal, naar smaak (badjak is het lekkerst, oelek kan ook) 3 kopjes water half kopje ketjap manis Bereiden Bak in de olie (of 50 gram boter) de uien, knoflook, trassi en sambal. Voeg vervolgens 3 kopjes water toe met en half kopje ketjap Als alles kookt, ongeveer 4 eetlepels pindakaas erbij. Het vuur laag zetten, de rest van de pindakaas toevoegen en alles al roerende aan de kook brengen. Niet door laten koken.

Sambal

Sambal uit de supermarkt? 9 van de 10 keer te zout, niet heet genoeg of, in Duitsland, te duur en te weinig. En als je eenmaal gewend bent aan zelfgemaakte sambal, wil je eigenlijk niet anders meer. Bedankt mam, ik ben een verwend nest en een sambalsnob. Voor een weeshuis Bereidingstijd: 1 uur Wachttijd: 4 uur (wel blijven roeren!) Ingrediënten 500 gram sambal oelek 1 teen knoflook 1 theelepel trassi 1 kg uien 250 gram bruine suiker 150 ml ketjap manis 1 citroen 2 volle theelepels seréh (poeder) 1 mespunt ketumbar 1 mespunt laos 5 kleine djerukpurut bladeren (of 3-4 grote) 1-2 salamblaadjes slaolie Bereiden Verhit 3 eetlepels slaolie in de wok. Wrijf de trassi fijn in de pan, voeg de fijngesneden knoflook toe. Laat dit even doorbakken en voeg dan de fijngesneden uien, laos en ketumbar toe. Bak dit geheel door tot de uien bijna gaar zijn en voeg dan de sambal oelek toe. Goed door laten pruttelen. Dan de bruine suiker, de citroen (in grote stukken met schil), seré...