Een mens kan nooit genoeg broccoli eten. Niet dat het nou zo onwijs onweerstaanbaar lekker is, maar het is wel onwijs onweerstaanbaar gezond. Wij eten het minstens 1 keer per week. En dit is een originele (onwijs onweerstaanbaar lekkere) variant, voor als je eens geen zin hebt in AGV.
4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
750 gram aardappelen, geschild en in stukken
500 gram broccoli in roosjes
200 gram gedroogde tomaten in reepjes
200 gram hamblokjes
150 gram feta in blokjes
Scheutje olijfolie
zout
Bereiden
Kook de aardappelen met zout in 15-20 minuten gaar. Voeg de broccoliroosjes de laatste 5 minuten toe. Giet de aardappelen en broccoli af en stoom ze even droog. Voeg de tomatenreepjes en een scheutje olie bij de aardappels en broccoli en stamp het geheel tot een grove stamppot. Schep de hamblokjes erdoor en bestrooi het gerecht met de fetablokjes.
Variatietips
Neem in plaats van broccoli stukken winterwortel.
In plaats van feta is kruidenroomkaas ook lekker.
4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
750 gram aardappelen, geschild en in stukken
500 gram broccoli in roosjes
200 gram gedroogde tomaten in reepjes
200 gram hamblokjes
150 gram feta in blokjes
Scheutje olijfolie
zout
Bereiden
Kook de aardappelen met zout in 15-20 minuten gaar. Voeg de broccoliroosjes de laatste 5 minuten toe. Giet de aardappelen en broccoli af en stoom ze even droog. Voeg de tomatenreepjes en een scheutje olie bij de aardappels en broccoli en stamp het geheel tot een grove stamppot. Schep de hamblokjes erdoor en bestrooi het gerecht met de fetablokjes.
Variatietips
Neem in plaats van broccoli stukken winterwortel.
In plaats van feta is kruidenroomkaas ook lekker.
Reacties
Een reactie posten