Boerenkool!! Lekker! Het heeft een paar jaar geduurd voor ik het in Duitsland kon vinden (nee, een Wirsing is geen boerenkool), en de worst moet altijd uit Nederland komen, maar nu kunnen ook wij weer genieten van hét Nederlandse gerecht bij uitstek. En als je een restje kool over hebt maar geen worst meer, is dit een prima alternatief.
4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
1 kg aardappels (kruimig)
2 zakken gesneden boerenkool (à 300 g)
1 duobakje magere spekreepjes (ca. 250 g)
3 tomaten
150 g brie
100 ml melk
Bereiden
Aardappels schillen, wassen, halveren en met boerenkool en zout in 20 minuten gaarkoken. In droge koekenpan spekreepjes knapperig bakken. Tomaten schoonmaken. Tomaten en brie in plakken snijden. Grill voorverwarmen. Van aardappels, boerenkool en melk smeuïge stamppot maken. Spekjes door stamppot scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot in ovenschaal scheppen. Plakjes brie en tomaat dakpansgewijs over stamppot verdelen. Schaal onder grill plaatsen tot brie gesmolten is en begint te kleuren.
Dit is het originele recept van de Allerhande. Ik vind het zelf lekkerder zonder tomaat.
4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
1 kg aardappels (kruimig)
2 zakken gesneden boerenkool (à 300 g)
1 duobakje magere spekreepjes (ca. 250 g)
3 tomaten
150 g brie
100 ml melk
Bereiden
Aardappels schillen, wassen, halveren en met boerenkool en zout in 20 minuten gaarkoken. In droge koekenpan spekreepjes knapperig bakken. Tomaten schoonmaken. Tomaten en brie in plakken snijden. Grill voorverwarmen. Van aardappels, boerenkool en melk smeuïge stamppot maken. Spekjes door stamppot scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot in ovenschaal scheppen. Plakjes brie en tomaat dakpansgewijs over stamppot verdelen. Schaal onder grill plaatsen tot brie gesmolten is en begint te kleuren.
Dit is het originele recept van de Allerhande. Ik vind het zelf lekkerder zonder tomaat.
Reacties
Een reactie posten