Ik denk dat dit het eerste visgerecht is dat ik ooit heb geproefd (behalve haring en zalm dan) en boy was it good! De groentesaus erbij is ook heerlijk (zelfs de bleekselderij!) en met mijn lievelingsrisotto een gouden combi.
4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
Voor de vis:
4 moten witte vis (diepvries)
1 teentje knoflook
knoflookpoeder
zout
olie
bloem
Voor de saus:
4 uien
2 harde tomaten
3 stelen bleekselderij
1 groene paprika
1 rode paprika
tomatenketchup
tabasco
zout
peper
olie
Bereiden
Vis
De vis kruiden met zout, peper, knoflookpoeder en bestrooien met wat bloem. Doe de olie in de pan met een teentje knoflook. Haal de knoflook uit de pan als het begint te kleuren en bak de vis aan beide kanten bruin in ongeveer 10 minuten.
Saus
Alle groenten in stukjes snijden (niet te klein!). Doe wat olie in de pan en bak de tomaten er 3 minuten in. Haal de tomaten uit de pan. Bak nu de overige groenten in dezelfde pan en voeg er wat zout aan toe naar smaak. Voeg na 5 minuten de tomaten weer toe, samen met 3 eetlepels ketchup en een kopje water. Breng alles op smaak met wat zout, peper en tabasco.
4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
Voor de vis:
4 moten witte vis (diepvries)
1 teentje knoflook
knoflookpoeder
zout
olie
bloem
Voor de saus:
4 uien
2 harde tomaten
3 stelen bleekselderij
1 groene paprika
1 rode paprika
tomatenketchup
tabasco
zout
peper
olie
Bereiden
Vis
De vis kruiden met zout, peper, knoflookpoeder en bestrooien met wat bloem. Doe de olie in de pan met een teentje knoflook. Haal de knoflook uit de pan als het begint te kleuren en bak de vis aan beide kanten bruin in ongeveer 10 minuten.
Saus
Alle groenten in stukjes snijden (niet te klein!). Doe wat olie in de pan en bak de tomaten er 3 minuten in. Haal de tomaten uit de pan. Bak nu de overige groenten in dezelfde pan en voeg er wat zout aan toe naar smaak. Voeg na 5 minuten de tomaten weer toe, samen met 3 eetlepels ketchup en een kopje water. Breng alles op smaak met wat zout, peper en tabasco.
Reacties
Een reactie posten