Voor kokosliefhebbers. Lekker bij de nasi, Indische rundvlees- en eigerechten.
Ingrediënten
1 handvol ongezouten pinda's
2 zakjes greaspte kokos (200 gram)
1 eetlepel sambal
2 flinke eetlepels bruine suiker
olie
Bereiden
Verhit de olie in een hoge koekenpan. Bak hierin de pinda's tot ze lichtbruin zijn en haal ze uit de pan.
Doe weer een beetje olie in de pan en bak hierin de sambal, kokos en bruine suiker. Laat alles goudbruin worden onder voortdurend roeren en voeg de pinda's toe.
Draai het gas bzw de kookplaat uit en haal de serundeng uit de pan. Strooi het uit op een platte schaal en laat afkoelen.
Ingrediënten
1 handvol ongezouten pinda's
2 zakjes greaspte kokos (200 gram)
1 eetlepel sambal
2 flinke eetlepels bruine suiker
olie
Bereiden
Verhit de olie in een hoge koekenpan. Bak hierin de pinda's tot ze lichtbruin zijn en haal ze uit de pan.
Doe weer een beetje olie in de pan en bak hierin de sambal, kokos en bruine suiker. Laat alles goudbruin worden onder voortdurend roeren en voeg de pinda's toe.
Draai het gas bzw de kookplaat uit en haal de serundeng uit de pan. Strooi het uit op een platte schaal en laat afkoelen.
Reacties
Een reactie posten