Persoonlijk vind ik nasi uit een pakje niet te kanen, zout zout zout. Dit recept (van mama) is heerlijk en je hebt geen pakjes nodig! Lekker met een gebakken ei, pindasaus en serundeng.
4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
400 gram rijst
400 gram varkensvlees of kipfilet
1 ons vetspek in blokjes (of gewone spekjes voor als je gaat rillen van de vetspeksensatie)
2 grote uien, gesnipperd
2 preien in ringetjes
3-4 tenen knoflook, gesnipperd
Sambal (badjak of zelfgemaakt)
Kerriepoeder
Peper
Zout
Ketjap manis
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd het vlees in kleine blokjes en kruid het met zout, peper, een flinke lepel sambal, een scheut ketjap en kerriepoeder. Bak het spek uit. Voeg hier de gesnipperde uien en knoflook en een lepel sambal aan toe.
Voeg het vlees toe en als dit mooi bruin is gooi je de rijst erbij. Maak op smaak en kleur met ketjap en een beetje sambal en voeg als laatste de prei toe (moet knapperig blijven).
4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
400 gram rijst
400 gram varkensvlees of kipfilet
1 ons vetspek in blokjes (of gewone spekjes voor als je gaat rillen van de vetspeksensatie)
2 grote uien, gesnipperd
2 preien in ringetjes
3-4 tenen knoflook, gesnipperd
Sambal (badjak of zelfgemaakt)
Kerriepoeder
Peper
Zout
Ketjap manis
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd het vlees in kleine blokjes en kruid het met zout, peper, een flinke lepel sambal, een scheut ketjap en kerriepoeder. Bak het spek uit. Voeg hier de gesnipperde uien en knoflook en een lepel sambal aan toe.
Voeg het vlees toe en als dit mooi bruin is gooi je de rijst erbij. Maak op smaak en kleur met ketjap en een beetje sambal en voeg als laatste de prei toe (moet knapperig blijven).
Reacties
Een reactie posten