Hmmm chili con carne. Makkelijk doch voedzaam. Maar weet je? Hier in Duitsland verkopen ze geen bruine bonen! Het armenvoer bij uitstek hebben ze hier niet! Hoe overleven studenten hier? (Nouja dat weet ik wel, op Schinkennudeln, wat precies dat is, pasta met ham en een beetje roomsaus.) Maar onze lieve vrienden en familie uit Nederland zijn nooit te beroerd om een blik of wat mee te nemen. Ook leuk als verjaardags- of Sinterklaascadeau ;)
4-6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
2 grote blikken bruine bonen
400 gram rundergehakt
1 rode paprika
2 uien
1 groene paprika
3 vleestomaten
1 zakje tomatensoep (zonder vermicelli of croutons of andere brokken) OF
2 blikken tomatenblokjes
paprikapoeder (scherp)
tabasco of chilisaus
klontje boter
Bereiden
Laat de bonen uitlekken en spoel ze af. Ontvel de tomaten door ze even in kokend water te dompelen. Snipper de uien en de paprika's, snijd de tomaten in stukken. Smoor de ui met paprikapoeder in de boter en voeg daarna de paprika toe. Roer vervolgens het gehakt erdoor tot het iets gaat kleuren.
Voeg de tomaten toe en als die ook even hebben meegesmoord het zakje tomaten soep met een liter water. Als dit tot een min of meer dikke saus is gekookt voeg je de bruine bonen toe. Laat de bonen heet worden in dit mengel en maak het pittig op smaak met tabasco of chilisaus.
Feestelijke variant: als de chili con carne klaar is, mik je het in een ovenschaal. Tortillachips en geraspte kaas erover en even in de oven tot de kaas gesmolten is.
4-6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
2 grote blikken bruine bonen
400 gram rundergehakt
1 rode paprika
2 uien
1 groene paprika
3 vleestomaten
1 zakje tomatensoep (zonder vermicelli of croutons of andere brokken) OF
2 blikken tomatenblokjes
paprikapoeder (scherp)
tabasco of chilisaus
klontje boter
Bereiden
Laat de bonen uitlekken en spoel ze af. Ontvel de tomaten door ze even in kokend water te dompelen. Snipper de uien en de paprika's, snijd de tomaten in stukken. Smoor de ui met paprikapoeder in de boter en voeg daarna de paprika toe. Roer vervolgens het gehakt erdoor tot het iets gaat kleuren.
Voeg de tomaten toe en als die ook even hebben meegesmoord het zakje tomaten soep met een liter water. Als dit tot een min of meer dikke saus is gekookt voeg je de bruine bonen toe. Laat de bonen heet worden in dit mengel en maak het pittig op smaak met tabasco of chilisaus.
Feestelijke variant: als de chili con carne klaar is, mik je het in een ovenschaal. Tortillachips en geraspte kaas erover en even in de oven tot de kaas gesmolten is.
Reacties
Een reactie posten