Doorgaan naar hoofdcontent

Zalm Wellington

4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 20 minuten

Ingrediënten
2 sneetjes stokbrood
1 citroen
4 zalmfilets à 150 gram
zout en versgemalen witte peper
4 vellen filodeeg, ontdooid
3 eetlepels olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
1 eetlepel gehakte dille
2 eetlepels sesamzaad

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de sneetjes stokbrood in een broodrooster of droge koekenpan goudbruin. Verkruimel de sneetjes heel fijn. Boen de citroen schoon en rasp er 2 theelepels schil af. Wrijf de stukken zalm in met zout en peper.

Spreid de vellen filodeeg uit en bestrijk ze dun met olijfolie. Strooi hierover het broodkruim en leg op ieder vel een stuk zalm. Strooi de sjalot, dille, en citroenrasp erover. Rol de zalm in het deeg op. Leg de rolletjes met de naad naar beneden op een bakplaat of in een ingevette ovenschaal.

Bestrijk de rolletjes dun met olijfolie en strooi het sesamzaad erover. Bak de zalm Wellington in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer met dillesaus.

Bron: Bijzonder, Albert Heijn

Lekker met veldsla en spaghetti met een beetje olijfolie en Parmezaanse kaas.

Voor de Duitsers onder ons (of andere mensen met een slecht uitgeruste supermarkt): in plaats van filodeeg kun je ook bladerdeeg gebruiken. En in plaats van stokbrood kun je ook Semmelbrösel (grof paneermeel) gebruiken.

Reacties

  1. Tonijn in blik is super gezond en zit rammetje vol met omega 3 dus kopen en verzamelen maar. Tonijn met zongedroogde tomaten, pittige tonijn, tonijn pate wij hebben het. Goede combi’s zijn natuurlijk olijven, Frans geroosterde toast, kappertjes, of zoals het heurt een glas champagne

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Cashew-kokosrijst met met gember-pindasaus

Ik zag een foto van dit gerecht en ik MOEST het wel proberen. Het ziet er zo onwijs lekker uit. 8 personen Bereidingstijd: 35 minuten Ingrediënten 1,5 kopje jasmijnrijst 1 blikje kokosmelk 1 teen knoflook 1 theelepel zout 2 red bell pepers, fijngehakt 1 rode kool, fijngesneden 1,5 kopje geraspte wortel 1 kleine rode ui, gesnipperd 1 kopje koriander, fijngehakt een kopje lenteuitjes, in dunne ringetjes 1 kopje gehakte cashewnoten 4 eetlepels pindakaas zonder stukjes 2 eetlepels honing 3 theelepels gember, fijngehakt 2 eetlepels rijstazijn 2 theelepels sesamolie 1 limoen Bereiden Doe de rijst in een ruime pan met de kokosmelk en een kopje water. Voeg de knoflook en het zout toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 30 minuten pruttelen. Verwarm de pindakaas en de honing totdat de pindakaas dun wordt. Voeg de gember, rijstazijn en sesamolie toe. Eventueel water toevoegen als het te dik blijft.  Roer de rijst om en voeg de gehakte groenten, kruiden en cashe...

Pindasaus

Bereidingstijd 20 minuten Ingrediënten 2 eetlepels zonnebloemolie (of 50 gram boter) 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook 1 pot pindakaas trassi, naar smaak sambal, naar smaak (badjak is het lekkerst, oelek kan ook) 3 kopjes water half kopje ketjap manis Bereiden Bak in de olie (of 50 gram boter) de uien, knoflook, trassi en sambal. Voeg vervolgens 3 kopjes water toe met en half kopje ketjap Als alles kookt, ongeveer 4 eetlepels pindakaas erbij. Het vuur laag zetten, de rest van de pindakaas toevoegen en alles al roerende aan de kook brengen. Niet door laten koken.

Sambal

Sambal uit de supermarkt? 9 van de 10 keer te zout, niet heet genoeg of, in Duitsland, te duur en te weinig. En als je eenmaal gewend bent aan zelfgemaakte sambal, wil je eigenlijk niet anders meer. Bedankt mam, ik ben een verwend nest en een sambalsnob. Voor een weeshuis Bereidingstijd: 1 uur Wachttijd: 4 uur (wel blijven roeren!) Ingrediënten 500 gram sambal oelek 1 teen knoflook 1 theelepel trassi 1 kg uien 250 gram bruine suiker 150 ml ketjap manis 1 citroen 2 volle theelepels seréh (poeder) 1 mespunt ketumbar 1 mespunt laos 5 kleine djerukpurut bladeren (of 3-4 grote) 1-2 salamblaadjes slaolie Bereiden Verhit 3 eetlepels slaolie in de wok. Wrijf de trassi fijn in de pan, voeg de fijngesneden knoflook toe. Laat dit even doorbakken en voeg dan de fijngesneden uien, laos en ketumbar toe. Bak dit geheel door tot de uien bijna gaar zijn en voeg dan de sambal oelek toe. Goed door laten pruttelen. Dan de bruine suiker, de citroen (in grote stukken met schil), seré...