4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 20 minuten
Ingrediënten
2 sneetjes stokbrood
1 citroen
4 zalmfilets à 150 gram
zout en versgemalen witte peper
4 vellen filodeeg, ontdooid
3 eetlepels olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
1 eetlepel gehakte dille
2 eetlepels sesamzaad
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de sneetjes stokbrood in een broodrooster of droge koekenpan goudbruin. Verkruimel de sneetjes heel fijn. Boen de citroen schoon en rasp er 2 theelepels schil af. Wrijf de stukken zalm in met zout en peper.
Spreid de vellen filodeeg uit en bestrijk ze dun met olijfolie. Strooi hierover het broodkruim en leg op ieder vel een stuk zalm. Strooi de sjalot, dille, en citroenrasp erover. Rol de zalm in het deeg op. Leg de rolletjes met de naad naar beneden op een bakplaat of in een ingevette ovenschaal.
Bestrijk de rolletjes dun met olijfolie en strooi het sesamzaad erover. Bak de zalm Wellington in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer met dillesaus.
Bron: Bijzonder, Albert Heijn
Lekker met veldsla en spaghetti met een beetje olijfolie en Parmezaanse kaas.
Voor de Duitsers onder ons (of andere mensen met een slecht uitgeruste supermarkt): in plaats van filodeeg kun je ook bladerdeeg gebruiken. En in plaats van stokbrood kun je ook Semmelbrösel (grof paneermeel) gebruiken.
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 20 minuten
Ingrediënten
2 sneetjes stokbrood
1 citroen
4 zalmfilets à 150 gram
zout en versgemalen witte peper
4 vellen filodeeg, ontdooid
3 eetlepels olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
1 eetlepel gehakte dille
2 eetlepels sesamzaad
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de sneetjes stokbrood in een broodrooster of droge koekenpan goudbruin. Verkruimel de sneetjes heel fijn. Boen de citroen schoon en rasp er 2 theelepels schil af. Wrijf de stukken zalm in met zout en peper.
Spreid de vellen filodeeg uit en bestrijk ze dun met olijfolie. Strooi hierover het broodkruim en leg op ieder vel een stuk zalm. Strooi de sjalot, dille, en citroenrasp erover. Rol de zalm in het deeg op. Leg de rolletjes met de naad naar beneden op een bakplaat of in een ingevette ovenschaal.
Bestrijk de rolletjes dun met olijfolie en strooi het sesamzaad erover. Bak de zalm Wellington in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer met dillesaus.
Bron: Bijzonder, Albert Heijn
Lekker met veldsla en spaghetti met een beetje olijfolie en Parmezaanse kaas.
Voor de Duitsers onder ons (of andere mensen met een slecht uitgeruste supermarkt): in plaats van filodeeg kun je ook bladerdeeg gebruiken. En in plaats van stokbrood kun je ook Semmelbrösel (grof paneermeel) gebruiken.
Tonijn in blik is super gezond en zit rammetje vol met omega 3 dus kopen en verzamelen maar. Tonijn met zongedroogde tomaten, pittige tonijn, tonijn pate wij hebben het. Goede combi’s zijn natuurlijk olijven, Frans geroosterde toast, kappertjes, of zoals het heurt een glas champagne
BeantwoordenVerwijderen