"Nee ik wil niet vegetarisch eten. Dan mis ik iets. Dan heb ik later weer honger." Dat gezeik altijd als je een rascarnivoor iets vegetarisch voorschotelt! Bij deze vegetarische lasagne mis je het vlees totaal niet, dankzij de gorgonzola (pas op voor "ik lust geen blauwe kaas"-zeur) en de groene pesto. Ik vind 'em heerlijk!
4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Wachttijd: 35 min
Ingrediënten
1 1/2 pak spinazie (diepvries)
150 gram gorgonzola
250 gram ricotta
4 eetlepels groene pesto
1 pot Napoletanasaus met basilicum (425 g)
250 g lasagnebladen
1/2 zakje gemalen oude kaas (à 150 g)
Bereiden
Oven voorverwarmen op 175 °C.
Spinazie ontdooien volgens gebruiksaanwijzing, in zeef overdoen en vocht er iets uitdrukken. Gorgonzola verkruimelen. In kom spinazie, gorgonzola, ricotta en pesto goed mengen. Op smaak brengen met zout en peper.
In ovenschaal dun laagje tomatensaus schenken. Afdekken met laagje lasagne en laagje spinaziemengsel. Tweemaal herhalen en eindigen met lasagnebladen. Afdekken met tomatensaus. Gemalen kaas erover strooien.
Schotel in midden van oven in ca. 35 minuten gaar bakken.
4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Wachttijd: 35 min
Ingrediënten
1 1/2 pak spinazie (diepvries)
150 gram gorgonzola
250 gram ricotta
4 eetlepels groene pesto
1 pot Napoletanasaus met basilicum (425 g)
250 g lasagnebladen
1/2 zakje gemalen oude kaas (à 150 g)
Bereiden
Oven voorverwarmen op 175 °C.
Spinazie ontdooien volgens gebruiksaanwijzing, in zeef overdoen en vocht er iets uitdrukken. Gorgonzola verkruimelen. In kom spinazie, gorgonzola, ricotta en pesto goed mengen. Op smaak brengen met zout en peper.
In ovenschaal dun laagje tomatensaus schenken. Afdekken met laagje lasagne en laagje spinaziemengsel. Tweemaal herhalen en eindigen met lasagnebladen. Afdekken met tomatensaus. Gemalen kaas erover strooien.
Schotel in midden van oven in ca. 35 minuten gaar bakken.
Reacties
Een reactie posten