Goh ik heb mijn broer al een tijdje niet meer gezien. Misschien heeft hij zin om te eten. Als ik Ajam setan aka hete kip maakt staat hij in no time op de stoep. Ook een aanrader dus voor het EO Familiediner. Bert van Leeuwen, als je meeleest....
5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 1,5 uur
Ingrediënten
5 kippenpoten
2 middelgrote uien
2 teentjes knoflook
2 flinke theelepels sambal
2 theelepels suiker
2 eetlepels azijn
1 flinke theelepel trassi (niet bij zelfgemaakte sambal)
1 eetlepel mosterd
1 kopje ketjap
2 kopjes water
knoflookpoeder
zout, peper, olie
Bereiden
Kip ontvellen, inwrijven met zout, peper en knoflookpoeder. Olie in de pan heet maken, kip aan beide kanten bruin bakken. Uien grof- en de knoflook fijn snijden. Als de kip bruin is, uit de pan nemen en de uien en de knoflook erin doen.
De sambal, trassi, azijn, suiker, mosterd en ketjap er bij doen. Het water er bijschenken en de kip weer terug in de pan. Het geheel 1 1/2 uur laten sudderen.
Lekker met rijst en maiskolven: Hele maïskolven koken (helemaal onder water) met een beetje zout en een flinke scheut koffiemelk (15 min.). In stukken snijden en bij de kip in de pan doen (onder het vocht).
Dit gerecht kun je ook bereiden met spare-ribs.
5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 1,5 uur
Ingrediënten
5 kippenpoten
2 middelgrote uien
2 teentjes knoflook
2 flinke theelepels sambal
2 theelepels suiker
2 eetlepels azijn
1 flinke theelepel trassi (niet bij zelfgemaakte sambal)
1 eetlepel mosterd
1 kopje ketjap
2 kopjes water
knoflookpoeder
zout, peper, olie
Bereiden
Kip ontvellen, inwrijven met zout, peper en knoflookpoeder. Olie in de pan heet maken, kip aan beide kanten bruin bakken. Uien grof- en de knoflook fijn snijden. Als de kip bruin is, uit de pan nemen en de uien en de knoflook erin doen.
De sambal, trassi, azijn, suiker, mosterd en ketjap er bij doen. Het water er bijschenken en de kip weer terug in de pan. Het geheel 1 1/2 uur laten sudderen.
Lekker met rijst en maiskolven: Hele maïskolven koken (helemaal onder water) met een beetje zout en een flinke scheut koffiemelk (15 min.). In stukken snijden en bij de kip in de pan doen (onder het vocht).
Dit gerecht kun je ook bereiden met spare-ribs.
Broerlief komt eraan zusje! Heerlijk recept dit!
BeantwoordenVerwijderen