4 Personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Ingrediënten
350 gram kipfilet
450 gram bladspinazie
5 plakjes bladerdeeg (of deeg voor hartige taart, maar dat wordt altijd nog al hard-ig)
200 gram feta
125 ml. crème fraîche
3 eieren
150 gram geraspte kaas (belegen of oud)
1 ui
1 teen knoflook
zout
peper
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een springvorm in.
Snijd de kipfilet in stukjes en snipper de ui. Snijd de feta in blokjes. Bak de kipfilet aan en voeg de ui en de uitgeperste knoflook toe. Voeg als laatste de spinazie toe en laat op het vuur staan tot alles gaar is. Voeg eventueel zout en peper toe, naar smaak.
Meng in een kom de 3 eieren, de crème fraîche en de geraspte kaas. Bekleed de springvorm met de plakjes bladerdeeg. Schep het spinazie-kipmengsel in de vorm en giet als laatste het eiermengsel erover heen.
Zet de springvorm een half uur in de oven en klaar! Lekker met een frisse salade met tomaatjes en komkommer.
Ik was de crème fraîche vergeten en heb in plaats daarvan een half pakje Boursin gebruikt. Ook lekker, maar dan geen extra zout meer toevoegen!
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Ingrediënten
350 gram kipfilet
450 gram bladspinazie
5 plakjes bladerdeeg (of deeg voor hartige taart, maar dat wordt altijd nog al hard-ig)
200 gram feta
125 ml. crème fraîche
3 eieren
150 gram geraspte kaas (belegen of oud)
1 ui
1 teen knoflook
zout
peper
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een springvorm in.
Snijd de kipfilet in stukjes en snipper de ui. Snijd de feta in blokjes. Bak de kipfilet aan en voeg de ui en de uitgeperste knoflook toe. Voeg als laatste de spinazie toe en laat op het vuur staan tot alles gaar is. Voeg eventueel zout en peper toe, naar smaak.
Meng in een kom de 3 eieren, de crème fraîche en de geraspte kaas. Bekleed de springvorm met de plakjes bladerdeeg. Schep het spinazie-kipmengsel in de vorm en giet als laatste het eiermengsel erover heen.
Zet de springvorm een half uur in de oven en klaar! Lekker met een frisse salade met tomaatjes en komkommer.
Ik was de crème fraîche vergeten en heb in plaats daarvan een half pakje Boursin gebruikt. Ook lekker, maar dan geen extra zout meer toevoegen!
Reacties
Een reactie posten