4 Personen
Bereidingstijd 30 minuten
Wachttijd 20 minuten
Ingrediënten
6 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
1 eetlepel kerriepoeder
450 gram bladspinazie (diepvries)
200 gram feta, in blokjes
100 gram gezouten cashewnoten
2 scharreleieren, losgeklopt
8 vellen filodeeg
peper en zout naar smaak
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit 2 eetlepels olie in een ruime pan en fruit de ui met 2 teentjes knoflook en de kerrie 2 minuten op een halfhoog vuur.
Schep de spinazie erdoor en warm hem mee.
Neem de pan van het vuur. Schep de feta, eieren, cashewnoten en peper en zout naar smaak erdoor.
Vet 4 ovenschaaltjes goed in en leg er 1 vel filodeeg in. Bestrijk ze met een beetje olie. Leg er nog een vel in en bestrijk die ook met olie.
Schep het spinaziemengsel erin en vouw het eerste velletje deeg eroverheen. Bestrijk met olie en vouw het andere velletje erover. Bestrijk ook dit velletje met olie en bak de taartjes in de oven in 20 minuten bruin.
Bereidingstijd 30 minuten
Wachttijd 20 minuten
Ingrediënten
6 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
1 eetlepel kerriepoeder
450 gram bladspinazie (diepvries)
200 gram feta, in blokjes
100 gram gezouten cashewnoten
2 scharreleieren, losgeklopt
8 vellen filodeeg
peper en zout naar smaak
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit 2 eetlepels olie in een ruime pan en fruit de ui met 2 teentjes knoflook en de kerrie 2 minuten op een halfhoog vuur.
Schep de spinazie erdoor en warm hem mee.
Neem de pan van het vuur. Schep de feta, eieren, cashewnoten en peper en zout naar smaak erdoor.
Vet 4 ovenschaaltjes goed in en leg er 1 vel filodeeg in. Bestrijk ze met een beetje olie. Leg er nog een vel in en bestrijk die ook met olie.
Schep het spinaziemengsel erin en vouw het eerste velletje deeg eroverheen. Bestrijk met olie en vouw het andere velletje erover. Bestrijk ook dit velletje met olie en bak de taartjes in de oven in 20 minuten bruin.
Reacties
Een reactie posten