Doorgaan naar hoofdcontent

Groene kool hapjes met zalm en gehakt

20 stuks
Bereiding 25 minuten
Wachttijd 20 minuten

Ingrediënten
2 eieren
1 grote ui, gesnipperd
125 gram champignons, in plakjes
150 gram groene koolbladeren
150 gram rundergehakt
125 gram zalmfilet, in blokjes
125 ml zure room
2 pakjes roomboterbladerdeeg (à 10 plakjes)
1 eetlepel boter
2 takjes dille
zout
peper

Bereiden
Verwarm de oven voor op 225 graden. Kook 1 ei hard. Snijd het ei in stukjes. Snijd de kool in kwarten en verwijder de kern en bladnerven. Snijd de bladeren in dunne reepjes en blancheer ze ca. 1 minuut in ruim kokend gezouten water. Laat uitlekken in een zeef.
Bak het gehakt rul in de boter. Fruit 2/3 deel van de gesnipperde ui ca. 3 minuten mee. Bak dan de champignons even mee. Schep de helft van de kool door het mengsel, breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
Hak de dille fijn. Schep de zalm, dille, stukjes ei, overige uit en kool met de zout en peper door elkaar.
Druk een rondje uit elk plake bladerdeeg. Bestrijk deze met het losgeklopte ei. Schep midden op de 10 rondjes een schep zalmvulling en op de andere 10 een lepel gehaktvulling. Vouw de rondjes dicht tot een halve maan en druk de randen stevig aan. Leg ze op een met balpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met ei en bak ze in de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer met losgeklopte zure room.

Bron
Lekker Leven, Super de Boer, nummer 1, januari 2008

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cashew-kokosrijst met met gember-pindasaus

Ik zag een foto van dit gerecht en ik MOEST het wel proberen. Het ziet er zo onwijs lekker uit. 8 personen Bereidingstijd: 35 minuten Ingrediënten 1,5 kopje jasmijnrijst 1 blikje kokosmelk 1 teen knoflook 1 theelepel zout 2 red bell pepers, fijngehakt 1 rode kool, fijngesneden 1,5 kopje geraspte wortel 1 kleine rode ui, gesnipperd 1 kopje koriander, fijngehakt een kopje lenteuitjes, in dunne ringetjes 1 kopje gehakte cashewnoten 4 eetlepels pindakaas zonder stukjes 2 eetlepels honing 3 theelepels gember, fijngehakt 2 eetlepels rijstazijn 2 theelepels sesamolie 1 limoen Bereiden Doe de rijst in een ruime pan met de kokosmelk en een kopje water. Voeg de knoflook en het zout toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 30 minuten pruttelen. Verwarm de pindakaas en de honing totdat de pindakaas dun wordt. Voeg de gember, rijstazijn en sesamolie toe. Eventueel water toevoegen als het te dik blijft.  Roer de rijst om en voeg de gehakte groenten, kruiden en cashe...

Pindasaus

Bereidingstijd 20 minuten Ingrediënten 2 eetlepels zonnebloemolie (of 50 gram boter) 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook 1 pot pindakaas trassi, naar smaak sambal, naar smaak (badjak is het lekkerst, oelek kan ook) 3 kopjes water half kopje ketjap manis Bereiden Bak in de olie (of 50 gram boter) de uien, knoflook, trassi en sambal. Voeg vervolgens 3 kopjes water toe met en half kopje ketjap Als alles kookt, ongeveer 4 eetlepels pindakaas erbij. Het vuur laag zetten, de rest van de pindakaas toevoegen en alles al roerende aan de kook brengen. Niet door laten koken.

Sambal

Sambal uit de supermarkt? 9 van de 10 keer te zout, niet heet genoeg of, in Duitsland, te duur en te weinig. En als je eenmaal gewend bent aan zelfgemaakte sambal, wil je eigenlijk niet anders meer. Bedankt mam, ik ben een verwend nest en een sambalsnob. Voor een weeshuis Bereidingstijd: 1 uur Wachttijd: 4 uur (wel blijven roeren!) Ingrediënten 500 gram sambal oelek 1 teen knoflook 1 theelepel trassi 1 kg uien 250 gram bruine suiker 150 ml ketjap manis 1 citroen 2 volle theelepels seréh (poeder) 1 mespunt ketumbar 1 mespunt laos 5 kleine djerukpurut bladeren (of 3-4 grote) 1-2 salamblaadjes slaolie Bereiden Verhit 3 eetlepels slaolie in de wok. Wrijf de trassi fijn in de pan, voeg de fijngesneden knoflook toe. Laat dit even doorbakken en voeg dan de fijngesneden uien, laos en ketumbar toe. Bak dit geheel door tot de uien bijna gaar zijn en voeg dan de sambal oelek toe. Goed door laten pruttelen. Dan de bruine suiker, de citroen (in grote stukken met schil), seré...