20 stuks
Bereiding 25 minuten
Wachttijd 20 minuten
Ingrediënten
2 eieren
1 grote ui, gesnipperd
125 gram champignons, in plakjes
150 gram groene koolbladeren
150 gram rundergehakt
125 gram zalmfilet, in blokjes
125 ml zure room
2 pakjes roomboterbladerdeeg (à 10 plakjes)
1 eetlepel boter
2 takjes dille
zout
peper
Bereiden
Verwarm de oven voor op 225 graden. Kook 1 ei hard. Snijd het ei in stukjes. Snijd de kool in kwarten en verwijder de kern en bladnerven. Snijd de bladeren in dunne reepjes en blancheer ze ca. 1 minuut in ruim kokend gezouten water. Laat uitlekken in een zeef.
Bak het gehakt rul in de boter. Fruit 2/3 deel van de gesnipperde ui ca. 3 minuten mee. Bak dan de champignons even mee. Schep de helft van de kool door het mengsel, breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
Hak de dille fijn. Schep de zalm, dille, stukjes ei, overige uit en kool met de zout en peper door elkaar.
Druk een rondje uit elk plake bladerdeeg. Bestrijk deze met het losgeklopte ei. Schep midden op de 10 rondjes een schep zalmvulling en op de andere 10 een lepel gehaktvulling. Vouw de rondjes dicht tot een halve maan en druk de randen stevig aan. Leg ze op een met balpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met ei en bak ze in de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer met losgeklopte zure room.
Bron
Lekker Leven, Super de Boer, nummer 1, januari 2008
Bereiding 25 minuten
Wachttijd 20 minuten
Ingrediënten
2 eieren
1 grote ui, gesnipperd
125 gram champignons, in plakjes
150 gram groene koolbladeren
150 gram rundergehakt
125 gram zalmfilet, in blokjes
125 ml zure room
2 pakjes roomboterbladerdeeg (à 10 plakjes)
1 eetlepel boter
2 takjes dille
zout
peper
Bereiden
Verwarm de oven voor op 225 graden. Kook 1 ei hard. Snijd het ei in stukjes. Snijd de kool in kwarten en verwijder de kern en bladnerven. Snijd de bladeren in dunne reepjes en blancheer ze ca. 1 minuut in ruim kokend gezouten water. Laat uitlekken in een zeef.
Bak het gehakt rul in de boter. Fruit 2/3 deel van de gesnipperde ui ca. 3 minuten mee. Bak dan de champignons even mee. Schep de helft van de kool door het mengsel, breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
Hak de dille fijn. Schep de zalm, dille, stukjes ei, overige uit en kool met de zout en peper door elkaar.
Druk een rondje uit elk plake bladerdeeg. Bestrijk deze met het losgeklopte ei. Schep midden op de 10 rondjes een schep zalmvulling en op de andere 10 een lepel gehaktvulling. Vouw de rondjes dicht tot een halve maan en druk de randen stevig aan. Leg ze op een met balpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met ei en bak ze in de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer met losgeklopte zure room.
Bron
Lekker Leven, Super de Boer, nummer 1, januari 2008
Reacties
Een reactie posten