4 personen
Bereidingstijd 15 minuten
Wachttijd 35 minuten
Ingrediënten
1 beenham culinair (à 500 gram)
25 gram boter
3 rode uien
2 tenen knoflook
4 stevige appels
4 takjes rozemarijn
2 dl droge witte wijn
Bereiden
Laat de beenham op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de ovenschaal in.
Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien elk in 8 partjes en de knoflook in plakjes.
Was de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd elke appel in 8 partjes.
Knip de takjes rozemarijn doormidden.
Leg de beenham in het midden van de ovenschaal, verdeel de appel, ui, knoflook en rozemarijn erom heen en schenk de wijn op de bodem.
Bestrijk de ham met de marinade en verdeel de boter in klontjes over de ham en de appel.
Dek de schaal losjes af met aluminiumfolie en schuif de schaal in deo ven. Braad de ham in 35 minuten gaar en bruin. Verwijder eventueel de laatste 10 minuten het folie om de ham knapperig bruin te laten worden.
Bereidingstijd 15 minuten
Wachttijd 35 minuten
Ingrediënten
1 beenham culinair (à 500 gram)
25 gram boter
3 rode uien
2 tenen knoflook
4 stevige appels
4 takjes rozemarijn
2 dl droge witte wijn
Bereiden
Laat de beenham op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de ovenschaal in.
Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien elk in 8 partjes en de knoflook in plakjes.
Was de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd elke appel in 8 partjes.
Knip de takjes rozemarijn doormidden.
Leg de beenham in het midden van de ovenschaal, verdeel de appel, ui, knoflook en rozemarijn erom heen en schenk de wijn op de bodem.
Bestrijk de ham met de marinade en verdeel de boter in klontjes over de ham en de appel.
Dek de schaal losjes af met aluminiumfolie en schuif de schaal in deo ven. Braad de ham in 35 minuten gaar en bruin. Verwijder eventueel de laatste 10 minuten het folie om de ham knapperig bruin te laten worden.
Reacties
Een reactie posten