Het hele jaar moet ik niet denken aan kleffe gedroogde vruchten, aan taaie sucade en chemische gesuikerde kersen maar met kerst maak ik graag een uitzondering. Volgens de Engelse traditie moet je er ook nog een munt in meebakken, of een knikker ofzo. Rare jongens, die Britten.
Ingrediënten
150 g margarine
150 g suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
200 g bloem
1 afgestreken theelepel bakpoeder
50 ml melk
25 ml kersenbrandewijn
100 g rozijnen
100 g gekonfijte vruchtjes, in stukjes
snufje zout
1 pakje chocoladeglazuur (Dr. Oetker ofzo)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in.
Boter, suiker, zout en vanillesuiker tot crème roeren. Eén voor één de eieren toevoegen en de massa schuimig kloppen. Geleidelijk de met bakpoeder vermengde bloem, melk en brandewijn toevoegen en het geheel tot een glad beslag roeren.
Rozijnen en gekonfijte vruchtjes toevoegen.
Het beslag in de bakvorm doen en in het midden van de oven 60 minuten bakken.
Na het afkoelen het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking bereiden en over de cake strijken.
Ingrediënten
150 g margarine
150 g suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
200 g bloem
1 afgestreken theelepel bakpoeder
50 ml melk
25 ml kersenbrandewijn
100 g rozijnen
100 g gekonfijte vruchtjes, in stukjes
snufje zout
1 pakje chocoladeglazuur (Dr. Oetker ofzo)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in.
Boter, suiker, zout en vanillesuiker tot crème roeren. Eén voor één de eieren toevoegen en de massa schuimig kloppen. Geleidelijk de met bakpoeder vermengde bloem, melk en brandewijn toevoegen en het geheel tot een glad beslag roeren.
Rozijnen en gekonfijte vruchtjes toevoegen.
Het beslag in de bakvorm doen en in het midden van de oven 60 minuten bakken.
Na het afkoelen het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking bereiden en over de cake strijken.
Reacties
Een reactie posten